Ayahuaska - més info

Tant s'ha dit i escrit en els últims anys d'aquest peculiar beuratge, que ens sentim, en part, compromesos a donar una opinió el més equànime possible, a igual distància dels que pretenen que és un camí cap a la il luminació, que dels que pretenen que és una droga d'autodestrucció.

La nostra visió, després d'haver pres centenars de vegades i d'haver assistit a alguns milers, segueix sent la del principi. La presa de ayahuaska amb un mestre sensible i en un entorn adequat és una medicina de primer ordre. Medicina per al cos, medicina per la ment - ànima. No és una via cap a l'espiritualitat, però sí, una finestra cap al esperit.

Per què no és una via espiritual ?...¡¡ Perquè en el camí espiritual no hi ha dreceres. !!, Només a través d'una evolució integral en virtuts, valors, saviesa i bon karma, per dir alguna cosa, s'aconsegueix connectar amb l'Essència de l'Ésser i avançar significativament cap a la Pròpia Realitat.
L'evolució cap als més elevats nivells de consciència només s'aconsegueix, sense cap mena de dubte, amb un desenvolupament integral de l'Ésser, a partir d'una introspecció i purificació profunda.

No n'hi ha prou amb tenir percepcions de meravella i plenitud, de fusió i d'unitat. aquest nivell d'experiències són, per descomptat un beneït privilegi.
Et permeten entreveure una realitat lluminosa i profunda dins teu, el que pot ser, com no, un abans i un després en la teva vida. De fet ho és per a molta gent. Pot ser el o l'equivalent al toc del "Esperit Sant", en termes bíblics.
Però com es diu en la tradició zen Abans del Satori (experiència d'il luminació) una muntanya és una muntanya i un llac és un llac ... i després del Satori, una muntanya segueix sent una muntanya i un llac segueix sent un llac.

El nostre ego segueix estant aquí, potser, per alguns, més reforçat perquè ara ja sabem més que molts i hem viscut determinades meravelles i volem més, per la via ràpida. Però, afortunadament aquesta actitud és ràpidament superada si es persisteix en les preses (recomanem un mínim de tres Cerimònies), ja que una de les característiques a destacar és que l'experiència, obre el cor i ens germana amb els altres companys d'experiència i ens fa més sensibles i oberts amb els altres i amb la vida.

Sol, per descomptat, quedar com un petit secret per a familiars rígids i estranys. Sobretot a occident, entre altres coses, per lamentables imperatius legals.
Amb la ayahuaska no s'hi juga. Les experiències en les preses solen ser prou profundes com per tornar-nos humils i una mica més savis. Una mica més nosaltres mateixos.

Estem totalment d'acord amb Josep M ª Fericgla, antropòleg i estudiós català sobre la ayahuaska en què aquesta substància psicoactiva és la més integradora de l'estructura psicosomàtica que existeix. La substància enteogènica que més pot equilibrar la Personalitat amb l'Ésser Intern.

Però insistim que la ayahuaska, per si mateixa, no solucionarà la nostra vida. Al majoria dels casos va a estovar les nostres cuirasses, ens farà més sensibles, receptius i sobretot ens induir a treballar per avançar en el camí espiritual i cap a la nostra màxima realització personal.

El fonamental d'aquesta experiència és la vivència transformadora.
És molt sanadora perquè pot canviar radicalment els teus nivells habituals d'identificació. Pots donar un veritable salt Quàntic en una sola sessió i percebre molt explícitament o intuir molt profundament la realitat lluminosa que tu ets, de manera que es poden diluir, d'entrada molts dubtes i pors enquistades en el subconscient.

Com a mínim sol despertar un impuls a la sorpresa regenerador, al benestar ia la recerca de la salut i de la transcendència.
A la pràctica és molt important, realment fonamental, el mestre, la cosmovisió i el marc ritual en què es realitza la presa.
Pensem que l'experiència amb la "iaia" ayahuaska dura una mitjana de cinc hores i sol ser induïda o bé pels cants rituals o "icaros", en el cas de xamans nadius amazònics o de cantautors i / o música "new age" i espiritual en el cas de mestres i investigadors de la occidentals.

En el tràngol es poden viure molt diferents nivells d'experiència i la influència i confiança i afinitat que sentis amb el mestre i el confort la música i amb l'entorn poden influir molt directament i induir el teu nivell d'experiència.
Tenim gairebé trenta anys d'experiència com a naturòpates, altres tants com meditadors, menys com psicòlegs professionals i deu anys com a mestres ayahuaskeros i si ens pregunten quina és la medicina més completa que coneixem i que ens dóna més possibilitats de curar realment i de induir a un veritable desenvolupament espiritual, hem de dir que sí, que la bella àvia ayahuaska és l'elecció i l'oportunitat de, sanació integral a través de l'autoexploració profunda i purificadora.

No ha de donar-te por aquest nivell d'experiència, però sí respecte. La ayahuaska no és accessible al psiconauta de cap de setmana ni és una droga ni una experiència lúdica. A ningú que l'hagi conegut se li passarà "col.locar" amb ayahuaska.
Nosaltres considerem les nostres sessions com Cerimònies, perquè s'entengui clarament la transcendència de la proposta.

Definitivament l'experiència amb ayahuasca és per als que vulguin, i s'atreveixin a anar a fons. També i, sobretot, per als que vulguin curar de malalties greus, sortir de dependències, viure experiències transpersonals, investigar la consciència, conèixer-se més a si mateixos i aconseguir major harmonia interior.

En quítxua ai vol dir soga i huasca, mort. "La soga que et porta al món dels morts